VEELGESTELDE VRAGEN

  

 

LOOPBAANFIT ALGEMEEN

  

 

Wat is LoopbaanFit?

LoopbaanFit is een visie voor LOB. Deze visie houdt in dat LOB als een rode draad door het onderwijs loopt, de leerling centraal staat en de school in beweging komt.

Hoe werkt LoopbaanFit?

Herhaling is de kern van LoopbaanFit. Leerlingen vinden keuzes maken op het gebied van LOB lastig. Door hen veel te laten oefenen, worden zij steeds beter in kiezen. Naast leerlingen, laat LoopbaanFit ook de rest van de school veel oefenen zodat LOB overal en altijd aanwezig is.

Voor wie is LoopbaanFit geschikt?

LoopbaanFit is geschikt voor alle scholen in het vmbo, havo, vwo, mbo, hbo en wo die zich interesseren voor gepersonaliseerd leren en die de leerling centraal stellen.

Is LoopbaanFit een LOB methode?

LoopbaanFit is geen methode, maar een praktische tool om jouw LOB-visie in de praktijk vorm te geven.

Gebruikt LoopbaanFit een App?

Ja, LoopbaanFit gebruikt de MijnLoopbaanCoach app als online loopbaandossier. In de app kan je loopbaanervaringen vastleggen op een tijdlijn, reflecteren op deze ervaringen en inzicht krijgen in jouw loopbaan. Je kunt de personal workouts van LoopbaanFit echter ook inzetten met een ander loopbaandossier.

Hoe betrekt LoopbaanFit ouders?

LoopbaanFit betrekt ouders door hen periodiek personal workouts toe te sturen. Deze workouts zijn korte e-learnings waarin ouders worden gestimuleerd en geadviseerd om hun kind(eren) te stimuleren voor hun loopbaan.

Hoe vraag ik proefmateriaal aan?

Je kunt hier een gratis proefaccount aanvragen. Wil je meer informatie over LoopbaanFit? Neem contact met ons op. We komen dan langs op jouw school om een vrijblijvende presentatie over LoopbaanFit te geven. Tijdens deze presentatie tonen wij ook demo materiaal.

Wat krijg ik met een proefaccount?

Bij een proefaccount krijg je een gratis gebruikersaccount voor LoopbaanFit. Daarmee heb je toegang tot een beperkt aantal workouts om deze te ‘proeven’ en je een beter idee te geven bij wat LoopbaanFit inhoud voordat je een definitieve keuze maakt. Bij een proefaccount krijg je geen herinnering om de workouts te doen.

WORKOUTS

  

 

Wat zijn personal workouts in LoopbaanFit?

De workouts van LoopbaanFit zijn korte e-learnings waarin de gebruiker wordt gestimuleerd en geadviseerd om de leerling en student te stimuleren voor hun loopbaan.

Wie ontvangt de workouts?

De school kiest wie de gebruikers zijn van de workouts, door e-mailadressen aan te leveren. Op basis daarvan worden de gebruikersaccounts aangemaakt.

Hoe krijg ik toegang tot mijn personal workouts?

Elke gebruiker van de workouts krijgt een persoonlijk account. Met dit account kan je inloggen op deze website en word je doorgestuurd naar de workouts.

TRAINING

  

 

Hoe zorg ik dat de mentoren en LOB-begeleiders getraind zijn in het voeren van LOB- of loopbaangesprekken?

Loopbaangroep biedt naast LoopbaanFit ook trainingen voor mentoren en LOB-begeleiders op het gebied van loopbaangespreksvoering. Voor meer informatie kijk je op loopbaangroep.nl/basistraining-loopbaangesprekken.

Is deze training inbegrepen bij de prijs?

Nee, de training is niet inbegrepen bij de prijs voor LoopbaanFit. Er is echter wel een gezamenlijk aanbod bespreekbaar.

PRIJS EN SERVICE

  

 

Ik ga aan de slag met LoopbaanFit, en dan?

De school tekent de opdrachtbevestiging, daarna nemen wij contact op om de vervolgstappen af te stemmen. Denk daarbij aan het lijst met gebruikers, het aanmaken van de accounts, een eventuele startsessie en hoe we omgaan met vragen.

Wat betaal ik voor LoopbaanFit?

Voor de workouts van LoopbaanFit betaal je maximaal EUR 24,99 per leraar. Ga je met meer dan 100 leraren aan de slag? Dan is de prijs per leraar lager. Meer dan 250 leraren? ...Je raadt het al! Wil je de workouts gebruiken in combinatie met het online loopbaandossier? Dan betaal je daarvoor EUR 2,49 per leerling. De prijs van LoopbaanFit is dus afhankelijk van het LoopbaanFit abonnement en het aantal deelnemende leraren. Laat je daarom door ons adviseren.

Welke service ontvang ik van LoopbaanFit?

Afhankelijk van je LoopbaanFit abonnement, ontvang je verschillende services. Ongeacht het abonnement krijgt de school een vast contactpersoon binnen Loopbaangroep. Deze persoon is jouw vaste aanspreekpunt voor vragen.